رنگ اکریلیک از رنگ های جدیدی است که توانسته جایگاهی ویژه در نقاشی ساختمان داشته باشد.رنگ های اکریلیک در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا مورد استفاده قرار می گیرند چون حلال آنها آب بوده و دوستدار محیط زیست می باشند.این رنگ جایگزین رنگ روغنی است چون برعکس این رنگ تولید گاز سمی نکرده و بوی نامطبوع ندارد اما مانند این رنگ در مقابل شستشو مقاوم است.

در این مقاله نحوه اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغنی و نکاتی که باید قبل از اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغنی انجام داد را بررسی خواهیم کرد.

در جواب این سوال باید گفت برای اجرای رنگ اکریلیک روی رنگ روغنی ابتدا باید زیر سازی و سمباده کاری به خوبی انجام شود سپس از رنگ پرایمین برای آستری استفاده کرد و بعد از آن میتوانیم به راحتی رنگ اکریلیک را اجرا کنیم.

اجرای رنگ اکریلیک بسیار راحت تر و سریع تر از رنگ روغنی بوده و در مدت زمان بسیار کوتاه تری خشک می شود در صورتی که اجرای رنگ روغنی یه علت سرعت خشک شدن بسیار کند تا چند برابر نیاز به زمان بیشتری دارد همچنین بوی نامطبوع آن که همراه با تولید گاز های سمی است حتی تا چند روز پس از خشک شدن رنگ ادامه دارد.

امروزه افراد ترجیح می دهند رنگ های اکریلیک را جایگزین رنگ روغنی کنند با اینکه این کار امکان پذیر است اما به علت آب گریز بودن رنگ روغنی، رنگ آمیزی با رنگ اکریلیک که حلال آب دارد مشکلاتی هم دارد و کمی کار را سخت خواهد کرد با این وجود رنگ آمیزی با رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغنی غیر ممکن نبوده و با صرف کمی زمان بیشتر بهترین کیفیت رنگ آمیزی را خواهید داشت.

رنگ آمیزی نمای ساختمان

ویژگی های رنگ اکریلیک

اگر قصد اصلاح رنگ منزلتان را دارید انتخاب رنگ های اکریلیک انتخابی مناسب خواهد بود چون این رنگ سرعت اجرایی بالایی داشته و چون هر دست رنگ به زودی خشک می شود می توان دست بعدی را زودتر اجرا کرده و به رنگ آمیزی نهایی رسید اما قابل ذکر است اجرای این رنگ باید توسط استادکار انجام شود چون سرعت خشک شدن بالای این رنگ ممکن است در کنار مزایایش معایبی هم داشته باشد و با خشک شدن سریع موجب ایجاد موج و ناهماهنگی در رنگ سطح شود.

 

لینک های مفید:
فروش رنگ روغنی

 

رنگ اکریلیک حلال آب داشته و محیط زیست را آلوده نمی کند و در کنار آن این رنگ ضد حریق بوده و آتش نمی گیرد اما با وجودی که حلال آب دارد در مقابل آب مقاوم بوده و تا حدودی قابلیت شستشو دارد .رنگ های اکریلیک در انواع مختلف مناسب برای داخل و خارج ساختمان و همچنین نمای ساختمان تولید و عرضه شده است.

مزایای استفاده از رنگ اکریلیک

  • ضد آب و تا حدودی قابل شستشو
  • دوستدار محیط زیست
  • بدون بو
  • بدون ایجاد گاز سمی
  • ماندگاری و دوام طولانی مدت
  • سرعت اجرایی بالا
  • سرعت خشک شدن بالا
  • در تنوع بی نظیری از رنگ ها

معایب رنگ اکریلیک

  • قیمت بالا در انواع رنگ های باکیفیت
  • قابلیت شستشوی متوسط
  • قدرت چسبندگی کمتر به سطح رنگ روغنی و نیاز به تجربه کافی در اجرا

 

مراحل اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغنی

برای اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغنی نیاز به اجرای مراحل دقیقی دارد تا کیفیت نهایی کار بی نقص بوده و رنگ اکریلیک بعد از مدتی پوسته پوسته نشده و ریزش نکند.

1- آماده سازی سطح رنگ روغنی برای اجرای رنگ اکریلیک

مهمترین مرحله در رنگ آمیزی روی سطوحی که رنگ روغنی دارند آماده سازی سطح است تا رنگ اکریلیک به خوبی روی سطح بچسبد پس باید این مرحله با دقت و ظرافت اجرا شود.

  • برای آماده سازی سطح باید در ابتدا بتونه کاری اجرا شود در این مرحله ترک ها پر شده و ناهمواری های سطح بر طرف خواهد شد.در بتونه کاری باید دقت کرد که هیچ ترکی باقی نمانده و عیوب سطح برطرف شود.
  • در ادامه آماده سازی سطح رنگ روغنی باید برای ایجاد سطحی که قابلیت نفوذ پذیری داشته باشد تا رنگ اکریلیک بتواند به سطح آن بچسبد نوبت به سنباده کاری می رسد با سنباده کاری نرم درخشش رنگ روغنی از بین رفته و خراش های بسیار ریزی روی سطح ایجاد می شود که موجب چسبندگی بهتر رنگ اکریلیک به سطح خواهد شد.

 

لینک های مفید:
فروش رنگ اکریلیک

 

2- استفاده از شوینده های صنعتی برای شستشوی سطح

در این مرحله باید از ماده ای که بتواند موجب تجمع مولکول های آب و حلال های نفتی در کنار هم شود استفاده کرد.استفاده از شونده هایی مانند تری سدیم فسفات در کنار زدودن چربی ها از سطح، کمک خواهد کرد تا مولکول های این ماده با ایجاد پیوند شیمیایی جداگانه با مولکول های آب و هیدوکربن ها موجب اتصال آب با مواد نفتی شود. در این مرحله سطح برای رنگ آمیزی با رنگ اکریلیک آماده خواهد بود.

 

3- اجرای لایه آستر اکریلیک

حال نوبت آن رسیده تا لایه آستر اکریلیک برای چسبندگی بهتر ،روی سطح اجرا شود. اجرای این مرحله زمانبر نبوده و چون رنگ اکریلیک حدود 30 دقیقه بعد خشک می شود می توانید دومین آستر را نیز اجرا کنید تا خیلی زود به سراغ مرحله بعدی رنگ آمیزی بروید.

 

4- اجرای رنگ نهایی

اگر مراحل بالا را به درستی اجرا کرده باشید در این مرحله مشکلی نخواهید داشت و به راحتی می توانید با قلمو یا غلط و یا پیستوله رنگ نهایی را اجرا کنید. اجرای رنگ نهایی می تواند در دو تا سه دست بسته به نیاز سطح اجرا شود تا در آخر رنگی بی نقص و زیبا داشته باشید.

سخن پایانی

در اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغنی دقت کنید تا سطح کاملاً خشک باشد و اگر رنگ روغنی تازه کار شده باید حداقل دو ماه از روی آن بگذرد تا سطح کاملاً خشک شود و همچنین دقت کنید که در اجرای رنگ نهایی باید سطح را از هر گونه آلودگی و گردوغبار پاک کنید تا کیفیت کار کاهش نبابد.

اجرای رنگ اکریلیک روی رنگ روغنی