انواع رنگ های روغنی را به دو حالت دسته بندی میکنند که یک نوع دسته بندی بر اساس شفافیت است مانند (براق – نیمه براق – مات) و نوع دیگر بر اساس رنگ بندی هست که رنگ های متفاوتی دارد.

رنگ روغنی چیست؟

رنگ روغنی دسته ای از رنگ ها می باشد که برای رنگ آمیزی دیوار ها استفاده می شود. شاید بپرسید با ورود رنگ های جدید تر به بازار مانند رنگ اکرلیک و یا رنگ پلاستیک چرا باید از این نوع رنگ ساختمان استفاده کرد.بهتر است با ما تا آخر این مطلب همراه باشید تا با ویژگی های رنگ روغن آشنا شوید.

ساختار رنگ روغنی

این رنگ از نظر ساختار و حلال با رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک متفاوت است.برای ساخت رنگ روغن رنگ دانه را با نوعی روغن خشک شونده بصورت محلول درست می کنند که روغن در مجاورت هوا اکسید شده و یک لایه محافظ را بر روی رنگ دانه ها ایجاد می کند که باعث می شود رنگ در برابر آب مقاوم شود.این روغن میتواند اسید چرب و یا استر گلیسیرین باشد.حلال رنگ روغن تینر روغنی ، نفت و بنزین می باشد وبرای رقیق کردن استفاده می شود که معرض هوا خشک می شود.

انواع رنگ روغنی

رنگ های روغنی به دو دسته اصلی زیر تقسیم می شود.

  • رنگ روغن براق
  • رنگ روغن نیمه براق

البته یک دسته دیگر هم به نام رنگ روغن نیمه براق وجود دارد که از ترکیب دو نوع بالا بدست می آید و بصورت درصدی از ترکیب دو رنگ گفته شده بدست می آید.زمان لازم برای خشک شدن سطحی رنگ 6 ساعت و زمان لازم برای خشک شدن کامل رنگ روغن 24 ساعت می باشد.

رنگ روغنی

تفاوت رنگ روغنی براق و مات

رنگ های براق مقاومت بیشتری دارند و مستحکم تر از نوع مات هستند و به دلیل براقیتی که دارند فضا را روشن تر نمایش میدهند و البته ناهمواری ها و موج در سطح براق بیشتر نمایان میشود.رنگ روغن مات بعد از شست و شو ممکن است لک به جای بگذارد و مانند رنگ روغن براق تمیز نشود.

کاربرد رنگ روغنی چیست؟

از مهمترین کاربرد رنگ روغن می توان به استفاده از آن در رنگ آمیزی قسمت های مختلف ساختمان از جمله مصالح مختلف مانند گچ،آجر،سیمان،فلزات و همچنین سطح در و پنجره ها،تخت ها،نیمکت ها،صندلی ها و … فلزی و چوبی اشاره کرد.این رنگ به دلیل پوشش دهی بالایی که دارد قابل اجرا بر روی تمامی سطوح دارای برآمدگی و ناهموار که نیاز به پوشش دارد،ایده آل است.

علاوه براین مطالب این رنگ به دلیل قابل شست و شو بودن یک رنگ مناسب برای مکان ها و اشیائی می باشد که در معرض رطوبت هستند و یا نیاز به شست و شو دارند چرا که رنگ روغنی صد در صد قابل شست و شو می باشد.البته کارایی رنگ روغن به همینجا ختم نمیشود بلکه در دکوراسین داخلی منزل هم از انواع این رنگ برای ایجاد تنوع و زیبایی به دلیل وجود طیف رنگ بالا میتوانید استفاده کنید.

 

لینک های مفید:
خرید رنگ

 

رنگ روغنی درچوبی

اجرای رنگ روغنی روی دیوار

رنگ روغنی روی دیوار را میتوان با قلم ، غلطک و پیستوله انجام داد.برای نتیجه بهتر ، به جای استفاده از قلم از غلطک استفاده کنید زیرا قلم ممکن است رد به جای بگذارد اما غلطک اینطور نیست ، شاید به دلیل فشار زیاد و پرز های ریز مقداری رد بر جای بگذارد.این رد به طور منظم است و مشکلی ایجاد نمیکند.رنگ روغن مات به دلیل ترکیب اضافه خود بوی آزار دهنده تری دارد.

یکی از مهمترین سطوح اجرای رنگ روغنی ، سطوح فلزی مانند پنجره می باشد لایه اول رنگ روغن مانند لایه محافظ می باشد و استحکام بیشتری به فلزات می دهد.برای محاسبه مقدار رنگ مورد نیاز باید بدانید هرکیلوگرم رنگ 4 متر مربع را پوشش میدهد.

 

لینک های مفید:
فروش غلطک طرح دار

 

معایب رنگ روغنی چیست؟

بزرگترین و اصلی ترین عیب رنگ روغن بوی نامطبوع آن است که به دلیل حلال های شیمیایی و نفتی موجود می باشد.پس هنگام رنگ آمیزی و حتی تا چند هفته پس از رنگ آمیزی ممکن است بوی نامطبوع فرد را اذیت کند.

همچنین مواد تشکیل دهنده رنگ روغن سمی بوده و برای سلامتی انسان و محیط زیست احتمال مضر بودن را دارد.

سایر رنگ ها به اندازه رنگ روغن نیاز به زیرسازی و استفاده از بتونه ندارد چراکه رنگ روغن هیچگونه بافتی از خود ندارد و درصورت ناهموار بودن سطح زیرین ایرادات آن پس از رنگ اصلی نمایان خواهد بود.