برای داشتن نقاشی ساختمان باکیفیت و بادوام که مدت های طولانی زیبایی خود را حفظ کند باید در اجرای رنگ و پس از خشک شدن رنگ عیوبی روی سطح مشاهده نشود و رنگی صاف و یکدست داشت اما اگر سطح رنگ شده دارای هر نوع نقصی همچون حباب رنگ ، ترک خوردگی یا موجی باشد یعنی مشکلی مهم در کار رنگ آمیزی شما وجود داشته و مطمئناً عمر مفید رنگ شما به شدت کاهش می یابد و دیگر زیبایی که مد نظر شما برای رنگ آمیزی بوده بدست نخواهید آورد.

اما چه می شود که در هنگام رنگ آمیزی و یا بعد از خشک شدن رنگ، متوجه وجود معایبی در رنگ می شوید و آیا می توان این عیوب احتمالی را بدون صرفه هزینه گزاف ترمیم کرد؟ برای رسیده به پاسخ این سؤال در ادامه با ما باشید.

علت حباب رنگ چیست؟

رنگ آمیزی با غلطک چگونه است

یکی از مشکلاتی که بعد از رنگ آمیزی ممکن است پیش آید و شما را به دردسر بیندازد وجود حباب هایی بادکنی در زیر رنگ است این حباب ها اگر توخالی باشند به راحتی با سایش ترکیده و می ریزند و اگر هم سفت باشند هم زیبایی کار را از بین می برند و هم در مدت زمان طولانی تر با سایش های مکرر خلاصه کنده شده و رنگ سطح را از بین می برند .

قبل از اینکه بخواهیم به روش ترمیم حباب رنگ بپردازیم در ابتدا به شما آموزش خواهیم داد که چه کنید تا رنگ شما دچار حباب و یا تبله نشده و دردسر های بعد از آن را برایتان پیش نیاورد.

علت حباب و تبله رنگ را می توان در یک جمع بندی کلی عنوان کرد شامل :

  1. سطح ناصاف که به درستی سنباده کشی نشده
  2. وجود رطوبت در سطح 
  3. خشک نشدن کامل بتونه و زیرساز
  4. اجرای رنگ روغنی بر روی رنگ لاتکس
  5. اجرای رنگ روی دیوار گچی که به خوبی خشک نشده و در عمق گچ هنوز رطوبت وجود دارد
  6. وجود آب، هر چند ناچیز در رنگ های روغنی
  7. استفاده از رنگی که به خوبی صاف نشده و حاوی گردوغبار و یا ناخالصی است
  8. وجود ذرات سست و آلودگی روی سطح 
  9. استفاده از قلمو یا غلطک غیر استاندارد و نامناسب

روش ترمیم تبله رنگ

 

ترمیم حباب رنگ

اگر کلیه نکات گفته شده در بالا را مد نظر قرار داده و مراحل رنگ آمیزی را به طور اصولی انجام دهید و بعد از اجرای هر مرحله از خشک بودن سطح اطمینان حاصل کنید مطمئناً رنگی باکیفیت خواهید داشت اما اگر به هر دلیلی رنگ شما تبله کرد نگران نشوید و فکر نکنید که دیگر راهکاری نیست و باید آن سطح را به طور کامل مجدد رنگ آمیزی کنید بلکه می توانید فقط قسمت آسیب دیده را ترمیم کنید.

مراحل ترمیم حباب رنگ

ترمیم حباب رنگ

برای ترمیم حباب رنگ در اولین مرحله باید علت این مشکل را بفهمید تا با رفع علت بعد از ترمیم رنگ بار دیگر رنگ شما دچار حباب و تبله نشود.علت های حباب رنگ در بالا گفته شد بررسی کنید که کدام یک از این مشکلات وجود داشته و آن را رفع کنید بیشترین احتمال در مرطوب بودن سطح است.

پس اگر رطوبت به علت ترکیدگی لوله و نشت آب و فاضلاب است که البته اگر چنین باشد در سطح وسیعی از دیوار یا سقف تبله کردن رنگ را مشاهده خواهید کرد پس به طور کامل مشکل را رفع کرده و بعد از مدت طولانی که مطمئن شدید سطح به طور کامل خشک شده شروع به ترمیم رنگ کنید.

اما اگر حباب رنگ فقط به صورت نقطه ای و در سطحی بسیار کوچک اتفاق افتاده احتمال رطوبت در بتونه یا رنگ ها و آستر زیرین قوت می یابد پس فقط کافیست مدت زمانی رنگ رویی را با سنباده با دقت از روی سطح پاک کنید و اجازه دهید رطوبت از بین برود سپس آن قسمت را رنگ آمیزی کنید.

ولی اگر مشکل در رطوبت نیست ممکن است رنگ شما حاوی ناخالصی باشد و این ناخالصی موجب ایجاد حباب رنگ شده باشد در این صورت فقط کافیست رنگ را به خوبی صاف کرده و بعد کار رنگ آمیزی را انجام دهید.

یکی دیگر از علل ممکن است کثیفی سطح قبل از رنگ آمیزی باشد پس جای نگرانی نیست و می توان با سنباده ای نرم رنگ و آلودگی های روی سطح را پاک کرد و بعد از کشیدن دستمال و مطمئن شدن از رفع آلودگی ها و ذرات سست می توان کار رنگ آمیزی را اجرا کرد.

اگر رنگ روغنی را روی رنگ لاتکس اجرا کنید باید قبل از اجرای رنگ سطح سطح را به خوبی زیرسازی کرده و رنگ قبلی را تا حد امکان با سنباده کاری از روی دیوار بتراشید تا در اجرای رنگ روغنی مشکلی ایجاد نشده و رنگ به خوبی به دیوار بچسبد

اگر چنین نکنید چون رنگ قدرت چسبندگی لازم به دیوار را پیدا نمی کند ممکن است حباب رنگ ایجاد شود.برای رفع این حباب باید سطح را به خوبی سنباده کاری کرده و دقت کنید که فقط قسمت آسیب دیده سنباده کاری شود سپس آن قسمت را رنگ آمیزی کنید.

سخن پایانی 

ترمیم رنگ اگر با دقت انجام شود و علت آسیب رنگ به درستی رفع شود، دیگر جای نگرانی نبوده و می توان با هزینه ای ناچیز و صرف زمانی کوتاه، رنگ را ترمیم کرد اما توجه داشته باشید که این کارها بهتر است توسط فردی متخصص اجرا شود و افراد بی تجربه نمی توانند این کار را به درستی انجام دهند.پس اگر تجربه ی کافی نداردی بهتر است این کار را به استادکار ماهر بسپارید.