انتخاب نوع دیوار مناسب برای هر قسمت از ساختمان بستگی موارد مختلفی همچون چگونگی استفاده از فضا، شرایط اقلیمی و نیازهای ساکنین دارد. بطور مثال دیوارهای برشی یا دیوارهای مهاری که معمولا از جنس بتن یا فولاد هستند، به دلیل اینکه از قابلیت تحمل بارهای گرانشی و جانبی برخوردارند، از عوامل بسیار مهم در ساختمان‌ ها محسوب می گردند و نقش موثری در استحکام و پایداری ساختمان دارند و برای کنترل بارهای جانبی که در اثر وزش بادهای شدید و زمین لرزه مورد استفاده قرار می گیرند. در این بین بسیار حائز اهمیت است که انواع مختلف دیوار وقتی جزئی از دکوراسیون داخل ساختمان هستند، چگونه رنگ آمیزی ای داشته باشند که هم مقرون به صرفه و با کیفیت باشد و هم اینکه تنوع رنگ های موجود در بازار، باعث ایجاد بهترین طراحی در دکوراسیون فضای منزل گردد. در این مقاله سعی کردیم به بهترین روش رنگ آمیزی دیوار گچی که به عنوان رویه در انواع دیوارها قرار می گیرد، بپردازیم. با ما همراه باشید.

Painting-the-plaster-wall

جنس انواع دیوارهای داخلی

دیوارها می‌توانند از انواع مختلفی با ترکیبات متنوع ساخته شوند. برخی از انواع دیوارهای داخلی شامل دیوار آجری، سنگی، چوبی، تخته سه لاو دیوار بلوک آجر سیمانی می باشند که روی برخی از آنها به جهت رفع تخلخل و زیبایی بیشتر یک لایه گچ قرار می گیرد. دیوارهای داخلی دار ساختمان برای جداسازی دو فضا از یکدیگر کاربرد دارند و بهتر است با رنگ قابل شستشو رنگ آمیزی شوند.

جنس انواع دیوارهای خارجی

انواع دیوارهای خارجی عبارتند از دیوار آجری، دیوار سنگی، دیوار شیشه‌ای، دیوار ورق فولادی

انواع مختلف دیوار داخلی در ساختمان

دیوارهای داخلی ساختمان می‌توانند انواع مختلفی داشته باشند. برخی از انواع دیوارهای داخلی عبارتند از:

دیوار برشی ( پارتیشن یا دیوار داخلی ): دیوار برشی امکان انتقال بارها را ندارد و برای جداسازی فضاها از یکدیگر استفاده می‌ شود و در برابر سرما و گرما مقاومت خوبی دارد.

دیوار مهاری: این نوع دیوار، حائل می باشد و از فشارهایی مانند فشار بر اثر اختلاف تراز خاکریزی، گودبرداری یا دیگر عوامل طبیعی جلوگیری می‌کند.

دیوار چوبی: دیوارهای چوبی برای گرم کنندگی طبیعی در داخل ساختمان‌ ها استفاده می ‌شود.

دیوار هبلکس : این نوع دیوارها از بلوک‌های ساخته شده از نوعی بتن سبک که بتن هوادهی اتوکلاو شده (AAC) نام دارد، ساخته می ‌شود. این دیوارها به عنوان دیوارهای خارجی غیر باربر ساختمان هستند، مقاومت مطلوب و جذب پایین آب را در بر دارند.

Painting-the-plaster-wall

رنگ مناسب برای دیوار گچی

نمی توان مستقیماً رنگ مورد نظر را بر روی دیوار گچی در ساختمان های نوساز به کار برد. برای قابل شستشو کردن دیوار ابتدا بایستی دیوارهای گچی روغنکاری شود. برای این منظور می توان از روغن الیف استفاده کرد. این رنگ در انواع براق یا نیمه براق و برای استفاده بر روی دیوارهای گچی صاف و بدون کنده کاری و خشک است. یعنی ابتدا با کناف درزگیری پستی و بلندی های ناشی از خشک شدن گچ را بر طرف می کنیم، سپس با خشک شدن بتونه درزگیری نوبت به پشت کار می رسد.

برای دیوارهای گچی می‌توان از رنگ ‌های قابل شستشو استفاده کرد. همچنین، رنگ ‌های براق و نیمه براق نیز برای دیوارهای گچی مناسب هستند. با انتخاب یکی از این نوع رنگ ‌ها، می ‌توانید دیوارهای گچی خود را به شکلی زیبا و قابل شستشو رنگ آمیزی کنید.

برخی از رنگ‌های مناسب دیوار گچی عبارتند از:

رنگ اکریلیک : یکی از مناسب ترین رنگ ‌ها برای مکان ‌های مسکونی است و قابلیت شستشوی خوبی دارد.

رنگ سیلیکونی : دارای پوشش الاستیک و مقاوم در برابر سایش و خراش است و می‌ تواند خراش ‌ها و کنده کاری‌ های گچ را بپوشاند.

رنگ پلاستیک : قابلیت شستشو و مقاومت در برابر خراش و کثیفی را دارد.

رنگ روغنی : بسته به نوع دیوار و نیاز، می ‌توانید از رنگ روغنی نیز استفاده کنید. این نوع رنگ معمولاً براق‌ تر و قابل شستشو است.

رنگ آمیزی : انواع رنگ‌ های آمیزی نیز می‌ توانند برای دیوارهای گچی استفاده شوند و قابلیت شستشو نیز دارند.

روش رنگ کردن دیوار گچی

در ادامه مقاله بهترین روشی که می توانید دیوار گچی را رنگ کنید، به طوری که کیفیت و ماندگاری بالایی داشته باشد را خواهیم آورد:

آماده ‌سازی سطح: در این مرحله اولیه ولی مهم، ابتدا اضافاتی که بر روی سطح دیوار به وجود آمده است را با استفاده از کناف درزگیری و پشت تیغ از بین ببرید تا سطح دیوار یکدست شود.

استفاده از پرایمر: پرایمر یا همان زیر انداز را بر روی سطح دیوار گچی بزنید تا از جذب زیاد رنگ جلوگیری کند و ضمن صرفه جویی در مصرف رنگ، رنگ بهتری بر روی دیوار شما بماند.

آماده سازی رنگ: بسته به نوع دیوار و نیاز، می ‌توانید از رنگ اکریلیک یا روغنی استفاده کنید. رنگ روغنی معمولاً براق ‌تر است و قابل شستشو می ‌باشد.

اجرای رنگ: پس از آماده‌ سازی و استفاده از پرایمر، رنگ را با استفاده از مو ها، برس یا رولر بر روی دیوار بزنید. می ‌توانید لایه ‌های بیشتری از رنگ بزنید تا رنگ بهتری بر روی دیوار شما باقی بماند.

در هر صورت، برای انتخاب رنگ مناسب برای دیوارهای گچی، بهتر است با توجه به سبک دکوراسیون داخلی و نیازهای خود، از نظر کیفیت و ماندگاری رنگ، انتخاب مناسبی داشته باشید.

اگر مشکل تعیین اندازه دقیق دیوار ها را دارید، به شما پیشنهاد می کنیم از پلان معماری ساختمان استفاده کنید. چرا که در آن ابعاد دیوارهای داخلی و بیرونی درج شده است. دفتر نقشه برداری آربن در پروژه های خود، طبق همین ابعاد، متراژ قسمت های مختلف ساختمان را محاسبه می کند. شما می توانید با استفاده از ابعاد مندرج در پلان معماری، مقدار رنگ مصرفی خود را برآورد کنید و خریدی مقرون به صرفه داشته باشید.

Painting-the-plaster-wall

شما چه روشی را برای رنگ آمیزی دیوارهای گچی پیشنهاد می کنید؟